طاد - استان اصفهان

وجه تسمیه:

 از نظر لغوی در لغت نامه دهخدا چندین معنی به طاد نسبت داده شد از جمله طاد به معنی سرزمین سرسبز بین دو کوه که مکان زیست مناسب وزمین های حاصلخیز می باشد(معنی قبل از اسلام به مفهوم فارسی زبانان از نسل ونژاد آریا بوده است). شهر طاد از جمله نقاط تاریخی مسکونی وبسیار قدیمی ایران باستان است.شواهدی مانند غارهای تاریخی کوه قلعه بزی که اخیرا توسط پژوهشگران ایرانی وخارجی مورد تحقیق وتفحص قرار گرفته است قدمت 60هزارساله انسان در این مکان را تایید می کند روستای طاد حدود 2تا3 هزار سال قدمت دارد بناهای تاریخی کوشک یا آتشکده قدیمی روی کوه واسناد ومدارکی که بر جای مانده تاکیدی بر این ادعا است . شرایط طبیعی مساعد ودسترسی آسان به آب وامکان کشاورزی وخاک آبرفتی حاصلخیز امکان اسکان دائمی وعدم کوچ نشینی در این مکان را فراهم آورده است.



تابعیت :

استان اصفهان – شهرستان فلاورجان - شهرطاد دارای موقعیت استقرار به صورت دشتی می باشد .در دامنه جنوبی کوه،طاد واقع شده که ازطرف جنوب به کانال آب انحرافی از سد نکوآباد و کوه قلعه بزی و شهرک صنعتی اشترجان منتهی می شود و از سمت غرب به روستای نرگان و اشترجان (شهر ایمانشهر) وسعت دارد و از سمت شرق به روستای گلگون و رودخانه زاینده رود منتهی می شود که فاصله این روستا تا رودخانه حدود 2 کیلومترمی باشد


وضعیت طبیعی :

شهرستان فلاورجان به صورت جلگه ای در حاشیه زاینده رود واقع شده شده و دارای بیشه زارهای وسیعی است . برروی دشت رسوبی زاینده رود واقع شده است و از حاصلخیز ترین جلگه های فلات مرکزی ایران محسوب می شود .موقع خاص و ممتاز این منطقه یعنی قرار گیری آن در مرکز فلات ایران با چهره خاص طبیعی اش که متشکل از ارتفاعات برفگیر از یک سو و جلگه های حاصلخیز از سوی دیگر می باشد و اثر ی که موقعیت ویژه جغرافیایی آن بر اقلیمش می نهد از جهت تنوع آب و هوا از زمانهای گذشته تاکنون یکی از مراکز بزرگ انسانی و شکوفایی اقتصادی و فرهنگ ایران بوده است. بخش پیربکران در بین ارتفاعات غربی و جنوب غربی اصفهان جزء پایکوهای داخلی زاگرس محسوب می شود قراردارد و در شمال شرقی و شرق آن ارتفاعات شاه کوه با 2418 و طول 18 کیلومتر و ارتفاعات بجگرد و آب نیل قرار گرفته است از دیگر ارتفاعات شمالی آن کوه آغچه بدی می باشد در جنوب شرقی این بخش ارتفاعات لرسگ وکوه شتر و کوه باریکه و کوه تک تک به ارتفاع 1900 تا 2000 متری قرار گرفته است در سمت جنوب این بخش کوه خولنجان با ارتفاع 2161 متر و کوه طالخونچه و زرد با ارتفاع حدود 2545 متر قرار دارد - شهرطاد دارای ارتفاع 1635 متر از سطح دریا می باشد - کوه طاد با ارتفاع 1807 متر در شمال طاد و ونهر واقع شده و کوه قلعه بزی با ارتفاع 2200 متر از سطح دریا در جنوب طاد واقع شده است .


 اقلیم و آب و هوا :

نوع اقلیم روستا نیمه خشک می باشد. - این منطقه دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و خشک است . متوسط بارش سالیانه آن طی 30 سال گذشته 148 میلیمتر بوده است - متوسط رطوبت نسبی هوا نیز 46 درصد اندازه گیری شده است . -بادهای غالب ازغرب به شرق می باشد . -شیب عمومی شهر شمالی جنوبی (با شیب 6 تا 8 درصد ) و شیب شرق به غرب ( باشیب 1درصد) که مرکز شهر در ارتفاع می باشد. منابع آب : منابع آب این شهرازآبهای زیر زمینی و رودخانه زاینده رود وکانالهای منتهی به آن تامین می شود در سالیان پیش از قنات وچشمه هم جهت تامین آب استفاده می شده است . آب آشامیدنی : از سه حلقه چاه نیمه عمیق که دارای سه پمپ انتقال آب و دو منبع 280 متر مکعبی و 500 متر مکعبی جهت ذخیره آب شرب می باشد . آب کشاورزی : آب مورد نیاز اراضی و باغات روستا توسط 108 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق تأمین می گردد و همچنین حق آبه طومار شیخ بهایی (ره) و مازاد از کانال اصلی سمت چپ نکوآباد تأمین می شود .

آخرین مطالب
مشاهیر طاد
اماکن مقدس و مذهبی طاد
مناطق باستانی و گردش گری طاد
طاد - استان اصفهان
آرشیو مطالب
مرداد ۱۳۹۶ ( ۴ )
پیوند ها
ساخت وبلاگ جدید در blog.ir
نرم افزار مهاجرت به blog.ir
وبلاگ رسمی شرکت بیان
صندوق بیان
آموزش هتلداری و گردشگری
پیوندهای روزانه
پاسخ به سوالات وبلاگ نویسان
آخرین وبلاگ های به روز شده
زندگی به سبک بیان!
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان